EDNA | Espai de Neu i Allaus

L’espai de neu i allaus és un entorn de divulgació format per l'eix muntanya d'Andorra Recerca + Innovació (antic CENMA), el GRM dels Bombers d’Andorra i l’EFPEM (Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya)

DEPEIS

Departament Especial de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament, concretament per la seva unitat GRM: Grup de Rescat en Muntanya d'Andorra.

Llegir més

EFPEM

Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya

Llegir més

Andorra Recerca + Innovació

Andorra Recerca + Innovació neix amb la voluntat de donar resposta als reptes actuals i de futur que afecten Andorra i tot el món. Aquesta entitat de caràcter públic vol generar coneixement, transmetre’l a la societat, aportar solucions per al desenvolupament sostenible i contribuir a la diversificació de l’economia d’Andorra.

Llegir més

Les motivacions

Els tres organismes porten anys treballant conjuntament en tasques de divulgació sobre neu, allaus i seguretat en muntanya. A partir de les col·laboracions realitzades, es va encetar entre ells un fructífer diàleg sobre els coneixements de la població dels riscos naturals. De seguida es va fer palès que en un país de muntanya com Andorra seria de gran utilitat, per a la població, la creació d'un "espai" on resoldre dubtes, on realitzar formacions de qualitat, on obtenir informació fàcilment i on tothom (de qualsevol nivell) hi pogués ser ben acollit. I així va sorgir l'EDNA.

Els membres dels tres organismes parteixen de coneixements i competències diferents, però complementaris. Unir tots aquests coneixements per oferir-los conjuntament es va veure com una molt bona oportunitat per a fer una divulgació completa, sobre la neu i les allaus, en tots els seus aspectes.

Els objectius

Difondre a la població d'Andorra (i de fora d'Andorra) coneixements sobre la a neu, les allaus i la seguretat hivernal.

Oferir un espai obert a tots els professionals i experts del sector perquè puguin aportar treballs i estudis que contribueixin a un millor coneixement i divulgació dels temes relacionats amb la neu, les allaus i la prevenció i seguretat en terreny de muntanya.

Es procurarà sempre que els alumnes que accedeixin a les activitats organitzades per l'EDNA tinguin una despesa mínima, per tal de fer arribar els coneixements a transmetre al màxim de persones possibles.

Formacions

Cada temporada oferim cursos sobre neu, allaus i seguretat en muntanya hivernal adreçats especialment als practicants d’esports d’hivern, però oberts a qualsevol tipus de públic

Vols rebre les nostres novetats?

Subscriu-te a la newsletter d'Andorra Recerca + Innovació per rebre al teu correu les últimes novetats, cursos xerrades i esdeveniments que organitzem

Subscriu-te